Megérkeztek a minikurzusok!

A középiskolai kémia tananyagot felbontottuk jól emészthető témakörökre. Neked ajánljuk ezeket a „minitanfolyamokat”, ha:
– témazáróra / dolgozatra készülsz,
– érettségire készülsz és bizonyos témakörökben hiányosnak érzed tudásod,
– vagy ha csak szeretnél egy témakört jól megérteni és
– nincs időd, vagy nem szeretnél magántanárhoz menni.

Kémia

calculator-g392b259fa_1280

Emelt kémia számolások

Ebben a kurzusban több, mint 60 videót találsz, melyben több, mint 200 számítási feladatot oldok meg. A legalapvetőbb fogalmaktól a legnehezebb emelt érettségi szintű feladatig mindenre találsz példát.
Ára: 39.990 Ft

checklist-g312566a61_1920

Kémia érettségi tesztfeladatok

A kurzus tartalmazza az ÖSSZES emelt kémia érettségi egyszerű választásos és négyféle asszociációs feladatát, valamint saját példákat. Tematikusan összegyűjtve, digitális formában, magyarázattal, hogy értsétek miért helyes/helytelen egy adott válasz.
Ára: 2.990 Ft

Atomok és elektronszerkezetük

A tananyagban az elemi részecskétől (proton, neutron, elektron) indulunk. Ezekből felépítjük az atomokat, végigmegyünk a velük kapcsolatos fontos fogalmakon (pl. rendszám, tömegszám, relatív atomtömeg) és részletesen kitárgyaljuk az elektronszerkezetüket. Lesz szó héjakról, alhéjakról, atompályákról, sőt még kvantumszámokról is.
Ára: 4.990 Ft

Periódusos rendszer; ionok

Hogyan rendszerezhetjük a különböző atomokat a periódusos rendszer segítségével? Mik az egyszerű kationokat és anionokat? Mi fán terem az ionizációs energia, elektronaffinitás, elektronegativitás? Ez a minikurzus ezekre a kérdésekre ad választ.
Ára: 4.990 Ft

Molekulák

A kurzusban szó lesz: kovalens kötésekről; atomok kovalens vegyértékéről; molekulák térszerkezetéről, polaritásáról, kölcsönhatásairól. Tanulhattok továbbá kovalens kötéseket tartalmazó ún. összetett ionokról és komplex ionokról.
Ára: 4.990 Ft

Anyagi halmazok

Átbeszélünk fontos alapfogalmakat: pl. kémiailag tiszta részecske, keverék, halmazállapot, halmazállapot-változás, fázis, homogenitás. Lesz szó a szilárd halmazállapotról (kirstályrács típusokról), homogén és inhomogén (pl. kolloid) rendszerekről.
Ára: 4.990 Ft

Termokémia; kinetika

A kurzusban kémiai reakciók energiaváltozásának elméletével foglalkozunk, néhány számolási feladattal kiegészítve. Megbeszéljük továbbá, hogy milyen hatással van a reakciók sebességére a hőmérséklet, a nyomás, a koncentráció, vagy egy katalizátor.
Ára: 4.990 Ft

Egyensúly

Dinamikus egyensúlyban lévő rendszerek jellemzésével (elmélet és számolás) foglalkozunk ebben a kurzusban. Egyensúlyi állandók, egyensúlyi koncentrációk. Lesz még szó az egyensúly megzavarásáról: megtanuljuk alkalmazni a Le Chatelier-elvet.
Ára: 4.990 Ft

Sav-bázis rendszerek

A kurzusban definiáljuk a savakat, bázisokat. Átvesszük, hogy mi az a kémhatás (savas vs. lúgos) és a pH. Beszélünk a savak / bázisok erősségéről és sóik hidrolíziséről ). Az elméleti részhez számolások is kapcsolódnak: pH, koncentráció, savállandó.
Ára: 4.990 Ft

Redoxireakciók

A kurzusban megbeszéljük, hogy mik azok a redoxireakciók, mikor mi oxidálódik és redukálódik. Tanulunk galvánelemekről (amikor az elektronok végeznek munkát) és elektrolízisről. Az elméleti anyagot számolási feladatokkal tesszük még érthetőbbé.
Ára: 4.990 Ft

Szerves kémia - alapok

Ebben a kurzusban a szerves molekulák ábrázolásával, leírásával, valamint a szénvegyületekkel kapcsolatos alapvető fogalmakkal, jelenségekkel ismerkedünk meg, mint pl. a konstitúció, a konfiguráció és a konformáció vagy az izoméria.
Ára: 4.990 Ft

Szénhidrogének

A videókban a "legegyszerűbb" szerves vegyületekről fogtok hallani, amik csak szén- és hidrogénatomokat tartalmaznak: lesz szó alkánok, cikloalkánok, alkének, alkadiének, alkinek és aromás vegyületek tulajdonságairól, reakcióiról.
Ára: 4.990 Ft

Oxigéntartalmú szerves vegyületek

Ebben a kurzusban megismerkedhettek az alkoholok, éterek, fenolok, aldehidek, ketonok, karbonsavak és észterek szerkezetével, tulajdonságaival, előállításával és reakcióival, azaz mindennel, amit az oxigéntartalmú szerves vegyületekről tudni kell.
Ára: 5.990 Ft

800px-Amino_Acid_Structure

Nitrogéntartalmú szerves vegyületek, makromolekulák

Lesz szó makromolekulákról (fehérjék, nukleinsavak - RNS és DNS, poliszacharidok) és építőköveikről (aminok, amidok, szénhidrátok, heteroaromás vegyületek). Beszélünk továbbá szintetikus polimerekről (pl. PVC, nylon, PET, stb.).
Ára: 5.990 Ft

Információk

A minikurzusokat azoknak a középiskolásoknak ajánljuk, akik szeretnének egy bizonyos témakört megérteni kémiából.

Többek között akkor jöhet jól egy tanfolyam, ha:

  • témazáróra / dolgozatra készülsz,
  • érettségire készülsz és bizonyos témakörökben hiányosnak érzed tudásod,
  • vagy ha csak szeretnél egy témakört jól megérteni és
  • nincs időd, vagy nem szeretnél magántanárhoz menni.

A „minitanfolyamokban” e-learning tananyagokat hoztunk létre, amik magyarázóvideókból és interaktív tesztekből állnak. A tesztek sokszor az emelt kémia érettségi feladatiból lettek összeállítva. A tesztek feladataihoz mindig tartozik magyarázat is, hogy tudd, miért válaszoltál jól vagy rosszul.

Ha rákattintasz egy tanfolyam képére, akkor láthatod, hogy milyen leckéket (videókat és teszteket) tartalmaz az adott anyag.

A fizetés történhet a kurzusra kattintva bankkártyás fizetéssel vagy átutalással. A számla kiállításához mindenképp szükségünk lesz a nevedre és a címedre.

Átutaláshoz szükséges információk:

Név: Dr. Szabó Márk E. V.

Bank: Unicredit Bank

Számlaszám: 10918001-00000118-28790008

 

Közlemény: a hallgató neve, és a választott minikurzus. Pl.: “Hidrogén Jenő, molekulák”

A kurzusok nagy részét a megvásárlástól számított 30 napig éritek el. Ez alól kivételek a nagyobb lélegzetvételű tanfolyamok – amiknél feltételezzük, hogy azért veszitek meg, mert az emelt kémia érettségire készültök velük. Ilyen például a(z) 

  • kémia érettségi tesztfeladatok és az
  • emelt kémia számolások

amiket 1 évig (365 napig) érhettek el.

Videótárunk a legtöbb modern böngészőből elérhető, így csak jó internetkapcsolatra és egy internetezésre alkalmas eszközre lesz szükséged.